Fri frakt över 399 kr. Snabba leveranser inom 1-3 dagar.

rengöra och sterilisera nappflaskor

Guide: Rengöring och sterilisering av nappflaskor

Livet som småbarnsförälder är ibland lite, smutsigt. Och kladdigt. Men med en smart och grundlig rengöringsrutin slipper du åtminstone oroa dig över bakterier och smutsiga nappflaskor. Nanobébé har tagit fram en kort, enkel och komplett steg-för-steg guide till hur du håller nappflaskor och tillbehör fria från bakterier så att de är säkra att användas. 

Fyra Enkla Steg:

  1.  Förbered. Tvätta händerna noggrant med varmt vatten och tvål för att säkerställa att de är rena.
  2. Plocka isär. Se till att ta isär alla flaskor, pumpdelar och andra tillbehör, oavsett hur små de är. Det kan vara väldigt lätt för bakterier eller mögel att gömma sig i små delar. Det är viktigt att du tar isär alla delar!
  3. Skölj. Skölj alla delar som första steg. Vattnet behöver inte vara jättevarmt, ljummet funkar bra. Nedan beskrivs olika sätt att sedan diska dina produkter,  oavsett vilket du väljer, följ alltid stegen ovan först.  
  4. Sterilisera. För att säkerställa att ditt barns produkter är helt sterila och hygieniska, bör du sterilisera dem efter att ha rengjort dem ordentligt. Det finns flera sätt att göra detta. 

Sterilisera nappflaskor i dismaskin:

Det går bra att diska nappflaskor och tillbehör i diskmaskin. Placera nappflaskorna och delarna överst i diskmaskinen och undvik att samtidigt diska med matrester som kan missfärga såsom tomat, olja eller andra livsmedel som kan färga. Om din diskmaskin har ett desinfektionsprogram kan du använda detta för att få dem sterila. Se till att dina händer är rena när du tar ut produkterna och placera dem på en ren yta. De flesta diskmaskiner för hushållsbruk har oftast inte ett desinfektionsprogram, så efter avslutad disk kan du sterilisera flaskorna för att få bort alla bakterier.

Diska nappflaskor för hand:

Handdisk är ett utmärkt sätt att rengöra nappflaskor och tillbehör. Diskar du för hand förlänger du också livstiden på produkterna, undviker att passformen ändras eller att silikon och plast missfärgas av matrester. Se till att dina händer är rena innan du börjar plocka isär alla delar och skölja dem. Fyll sedan en tvättbalja med varmt vatten och ett milt diskmedel. Det finns diskmedel speciellt anpassat för just nappflaskor. Använd en diskborste som du endast har för rengöring av din bebis flaskor. Nanobébé har en elektrisk flaskborste som rengör säkert och snabbt utan att repa flaskorna och det ingår ett större borsthuvud samt ett mindre som du rengör dinappar med. När du vill byta borsthuvud finns refill i 3-pack.

Diska noggrant  alla sidor och delar och skölj igen. För nappar, pressa vatten genom hålet några gånger för att rengöra ordentligt. Lufttorka sedan på en dammfri plats. Nanobébés diskställ är ett säkert och hygieniskt sätt att torka produkterna på. Designen är speciellt utformad för snabb och hygienisk torkning, så du slipper torka med handduk. Det har en avrinningsbricka som du lätt tar loss och tömmer så att du undviker mögel och bakterier. Hela diskstället kan diskas i maskin och tar minimalt med plats när du vill ställa undan det.

Se alltid till att rengöra borsten och diskbaljan efter varje gång. Därefter är du redo att sterilisera produkterna. Istället för att koka dem finns det ett mycket snabbare och bekvämare sätt! 

Snabb Ångsterilisering av nappflaskor

För att snabbt och enkelt sterilisera nappflaskorna så är Nanobébés Ångsterilisator det ultimata sättet att sterilisera på. Ångsterilisatorn tar bort  99,9% av bakterierna på endast 4 minuter i microvågsugnen. Om du behåller locket på hålls nappflaskor och tillbehör sterila i upp till 24 timmar, så ett bra tips är att sterilisera på kvällen så har du rengjorda flaskor på morgonen. Sterilisatorn rymmer både flaskor, dinappar och delar till bröstpump och har handtag i gummi så att du inte bränner dig när du tar ut den ur micron. Låt flaskorna svalna ordentligt innan du tar i dem. Nu har du på ett snabbt och säkert sätt förberett din bebis nappflaskor för mysiga matningar!