Fri frakt över 399 kr. Snabba leveranser inom 1-3 dagar.

behandla skorv och blöjeksem

Behandla skorv, babyeksem och blöjutslag med tvål av bröstmjölk

Du har säkert hört att man kan smörja in såriga bröstvårtor och bebisens hud med bröstmjölk. Men visste du att du också kan göra en egen tvål av bröstmjölk?

Fördelarna med bröstmjölk är väl dokumenterade, och du vet säkert att bröstmjölk har såväl bakteriedödande som läkande egenskaper.  För att ta hand om din bebis känsliga hud kan du, om du har rikligt med bröstmjölk, faktiskt testa att göra en egen tvål som du kan använda när du badar din bebis. Använd en tvålbas med sheasmör och följ instruktionerna (finns att köpa i hälsokostbutiker). Det är inte svårt alls! Tvålen kan sedan frysas in så att den håller sig fräsch och du kan spara den i frysen i flera år. Detta kan vara ett komplement till de övriga hudvårdsprodukterna du använder till din bebis. Om du pumpar och sparar bröstmjölk i kyl eller frys kika på Nanobébés platta bröstmjölkspåsar som kyler och värmer mjölken snabbare och sparar plats.

Behandla eksem, skorv och blöjutslag

En amerikansk studie visade att topisk användning av bröstmjölk är lika effektivt som mild hydrokortisonkräm för att behandla milt till måttligt eksem – något som inte är helt ovanligt hos spädbarn och bebisar under de första åren av deras liv. Bröstmjölk är full av näringsämnen, antikroppar och andra antivirala medel och du kan prova att lindra både skorv och blöjutslag. Mjölken innehåller också laurinsyra (en fettsyra som också finns i kokosolja), och den är också rik på vitaminer och har mer fett och naturliga sockerarter än komjölk, vilket hjälper till att göra tvålen krämig och silkeslen.

Vikten av bra och säker hudvård till din bebis

Att ta hand om din bebis känsliga hud är både viktigt och också väldigt mysigt. Och kanske kan en egen tvål med bröstmjölk vara något att testa som ett komplement? Gör det till en daglig, härlig ritual (och försök hitta tiden att samtidigt ta hand om din egen hud). De produkterna vi köper till våra minsta ska vara säkra, skonsamma och effektiva. När du badar din bebis vill du ha en babyolja som är mild och närande utan parfym eller mineraloljor, och när du smörjer in kroppen vill du ha en återfuktande och mjukgörande lotion som inte irriterar bebisars och barns känsliga hud.  Därför rekommenderar vi på Nanobébé hudvårdsprodukter från det svenska märket Little Cirkus. Ekologisk, naturlig och vegansk hudvård producerad i Sverige.

*Artikeln är författad i samarbete med Bubz Baby Co och Nanobébé US.